Жребият отреди: "Ел Класико" за Купата на Краля

Първият мач ще трябва да се играе на 1 март

30.01.2023 | 16:03 Редактор: Искра Ангелова
Жребият отреди:

"Реал" (Мадрид) срещу "Барселона" и "Осасуна" - "Атлетик" (Билбао) са полуфиналните двойки в турнира за Купата на Краля. Дон Луис де ла Фуенте, треньор на испанския национален отбор, разрови топките и с лека ръка прати феновете в екстаз, очаквайки "Ел Класико". Първият мач ще трябва да се играе на 1 март.

Реваншът може да се играе седмица по-късно, ако каталунците не победят "Манчестър Юнайтед" в Лига Европа, но ако "Барса" все още е в евротурнира след срещата с британския гранд, реваншът от Купата щеше да бъде преместен за 5 април.

Преди жребия Дани Карвахал, играч на "Реал" (Мадрид), заяви: "Завръщанията срещу "Виляреал" и "Атлетико" (Мадрид) ни върнаха силата да се изправим на полуфиналите на Купата на Краля с голям ентусиазъм. Надявам се да успеем да стигнем до финала и да вдигнем трофея, което не сме постигали от дълго време. Всеки съперник ще изисква да се представим по най-добрия начин и ще трябва да дадем най-доброто от себе си".

Жорди Кройф, спортен директор на Барселона добави, цитиран от "Труд": "Много сме развълнувани. Това, че сме на полуфиналите, ни кара да виждаме титлата по-близо“. Ние много уважаваме нашите съперници."

Снимка: БГНЕС