С лекота Джокович се класира за 10-и път на финал на Australian Open

Сърбинът победи американеца Томи Пол със 7-5, 6-1, 6-2

27.01.2023 | 13:12 Редактор: Искра Ангелова

Новак Джокович се доближи на един успех от рекордна десета титла от Australian Open, след като победи американеца Томи Пол със 7-5, 6-1, 6-2 във втория полуфинал от мъжката схема на турнира. По този начин сръбският тенисист ще срещне Стефанос Циципас от Гърция в неделния финал.

На "Род Лейвър Арина" Джокович започна уверено срещу дебютанта на тази фаза в турнирите от Големия шлем Пол, като бързо поведе с 5-1 и два пробива. Последва необясним спад в играта на Джокера, от който американецът се възползва, за да вземе четири поредни гейма и да изравни резултата. Джокович обаче не позволи изненада и взе следващите два гейма, за да затвори сета със 7-5. До края деветкратният шампион доминираше тотално на корта и даде само още три гейма на опонента си в следващите два сета, преди да затвори мача след два часа и 20 минути игра.

Бившият номер 1 в света не показа най-добрата си игра днес, като направи цели 39 непредизвикани грешки срещу 31 печеливши удара, но това не му попречи да запише категоричен успех. За него това бе 27-ма поредна победа в Откритото първенство на Австралия.

Така Джокович се класира за десетия си финал в Мелбърн, а в неделя ще срещне Циципас в спор за титлата. При успех сърбинът ще изравни рекорда на Рафаел Надал от 22 титли от Големия шлем. До момента Джокович е спечелил и деветте си финала в Австралия, а това ще бъде 33-и финал в Големия шлем за него.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС