Неймар заговори за отказване от националния отбор: Трудно е да се намерят думи

Треньорът на Бразилия Тите потвърди, че се оттегля от поста си след мача

09.12.2022 | 23:45 Редактор: Искра Ангелова
Неймар заговори за отказване от националния отбор: Трудно е да се намерят думи

Звездата на Бразилия Неймар намекна, че може да се откаже от международния футбол, като заяви, че не може да гарантира "на 100 процента", че отново ще играе за националния отбор.

В речта си след поражението на неговия отбор на четвъртфинала на Световното първенство в Катар суперзвездата на Пари Сен Жермен предположи, че може да се оттегли.

"Не затварям врати за националния отбор, но и не гарантирам на 100 процента, че ще се върна с националната фланелка", каза емоционалният 30-годишен Неймар.

"Трябва да помисля още малко по въпроса, да преценя кое е правилното нещо за мен и за националния отбор."

Днес Неймар изравни рекордното постижение на Пеле от 77 гола за Бразилия с брилянтно попадение, но Бруно Петкович изравни минути преди края.

Бразилецът не изпълни дузпа при дузпите. Усилието на Родриго беше спасено от Доминик Ливакович, а Маркиньос удари греда, докато Хърватия вкара и четирите си опита, за да спечели дузпите с 4:2, припомня БГНЕС.

Преди четири години в Русия Неймар и Бразилия претърпяха елиминация на същия етап от Белгия.

През 2014 г. Селесао бяха унижени със 7:1 на полуфинала от Германия без Неймар, който пропусна мача заради контузия.

"Ужасно е чувството, мисля, че това е по-лошо чувство от това, което се случи на последното световно първенство", каза Неймар. "Трудно е да се намерят думи, с които да се опише този момент.

"Борихме се и се гордея с моите съотборници, гордея се с характера, който показаха, за да се изправят и да изпълнят дузпите."

Треньорът на Бразилия Тите потвърди, че се оттегля от поста си след мача.

Снимка: БГНЕС