Англия премина с лекота през Сенегал, отива на 1/4-финал за мач с Франция

Те вече имат 12 гола на това световно първенство

04.12.2022 | 23:02 Редактор: Искра Ангелова

Англия се класира безапелационно на четвъртфинал на световното първенство, като разгроми Сенегал с 3:0. Трите лъва ще се изправят срещу световния шампион Франция на четвъртфиналите след убедителното представяне срещу Неукротимите лъвове.

В началото на мача имаше две добри положения за Сенегал, които африканците изпуснаха, но след като Джордън Хендерсън откри резултата до края на терена имаше само един отбор. След попадението на капитана на "Ливърпул" се разписа Хари Кен за 2:0 в добавеното време на първата част, а през второто полувреме точен бе и Букайо Сака.

Англичаните вече имат 12 гола на това световно първенство, колкото имаха общо на предишното, когато играха полуфинал. С тези 24 гола за две първенства островитяните изравниха общото си постижение от първенствата през 1998, 2002, 2006, 2010 и 2014 взети заедно. Гарет Саутгейт е отговорен за 23% от головете вкарани от Англия на световни първенства.

Хари Кейн пък влезе в историята с попадението за 2:0. Това е първият му гол на турнира в Катар и общо седми за тима на световни финали. Той бе голмайстор преди 4 години в Русия. Седемте гола на Кейн са дошли от всичките му 7 точни удара, които той въобще има на световни първенства. Кейн вече има 11 гола за Англия на големи турнири и с това се превърна в най-добрият реализатор за островитяните на големи форуми. Той изпревари Гари Линекер, който има 10 гола.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС