Жиру подобри рекорда за най-добър голмайстор на Франция за всички времена

Нападателят на "Милан" изравни рекорда на Тиери Анри

04.12.2022 | 21:33 Редактор: Искра Ангелова
Жиру подобри рекорда за най-добър голмайстор на Франция за всички времена

Оливие Жиру вписа името си във футболната история на Франция, тъй като стана най-добрият голмайстор на "петлите" за всички времена след гол срещу Полша за 3:1 в неделя на Световното първенство.

Нападателят на "Милан" изравни рекорда на Тиери Анри от 51 гола с дубъл при победата с 4:1 над Австралия в откриването на Мондиала в Катар.

Бившият нападател на "Челси" и "Арсенал" вероятно нямаше да стартира за отбора на Дидие Дешан, ако не бяха контузиите преди турнира на Карим Бензема и Кристофър Нкунку.

Вместо това, Жиру и Килиан Мбапе са натоварени да носят тежестта на атаката, докато Франция се стреми да защити короната си на Световното първенство.

Жиру оглавява престижната класация за Франция с 52 гола.

Вратарят Юго Лорис изравни друго постижение за националния отбор на Франция. Стражът на "Тотнъм" вече има 142 мача за родината си, информира gol.bg.

35-годишният Лорис вече настигна Лилиан Тюрам, десния бек в отбора на световния шампион на Франция от 1998 г. Юго вдигна трофея като капитан на "петлите" преди четири години. Той направи своя дебют във Франция през 2008 г. Тиери Анри е третият най-много участия със 123.

Лорис се изравни с Анри и Фабиен Бартез за най-много участия на Световно първенство за Франция със 17.

Снимка: БГНЕС