Полша на колене, брилянтен Мбапе прати Франция на 1/4 финал

Той е първият футболист, реализирал 9 гола на Мондиал преди да е навършил 24 години

04.12.2022 | 19:00 Редактор: Искра Ангелова

Килиан Мбапе се забавлява, а Франция продължава защитата на титлата си на световното първенство в Катар, след като удари Полша с 3:1 на 1/8финалите и продължава напред.

Нападателят отново бе големият герой с два гола и асистенция, а Оливие Жиру влезе  в историята на Петлите, след като също се разписа. Мбапе обаче бе над всички за пореден път, а поляците вкараха чак в края.

Французите бяха по-добри, но техният съперник имаше едно суперположение при 0:0, което ако бе вкарал можеше и да поднесе изненада.

В крайна сметка обаче, класата на Петлите си каза думата, а Мбапе бе просто феноменален. В следващия етап хората на Дидие Дешан чакат победителя от сблъсъка Англия - Сенегал.

Мачът бе хубав, но много лошо впечатление направиха доста много празни места по трибуните, въпреки уверенията на домакините, че стадионите се пукат по шевовете от хора.

За логично имаше 9 промени от загубата срещу Тунис, като Дидие Дешан започна с тези, които победиха Дания. Тео Ернандес зае мястото си на левия фланг на защитата и Камавинга остана на пейката. Юго Лорис пък щеше да изравни Лилиан Тюрам по мачове за Петлите със 142. Гризман, Дембеле, Мбапе и Жиру беше нападението. При Полша промените бяха 2 от мача с Аржентина – Камински и Шимански се появиха на местата на Биелик и Швидерски.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Пеле има 7 , не 8 гола преди да навърши 24г. На мондиалите 1958 и 1962г. Сигнализирай за неуместен коментар