Фюри по-тежък с близо 4 кг от Чисора: Готов съм за война, касапница!

"тново ще се бием и ще направим брилянтен мач", заяви Циганския крал

03.12.2022 | 10:50 Редактор: Искра Ангелова
Фюри по-тежък с близо 4 кг от Чисора: Готов съм за война, касапница!

Тайсън Фюри и Дерек Чисора ще се изправят един срещу друг на ринга на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в Лондон в тази вечер. Последното действие преди решителната битка бе кантарът в Айлингтън пред известен брой фенове в петък.

"Развълнуван съм. Това, което казвам, е да не пропускате това", каза Чисора. Световният шампион в тежка категория на WBC се извиси над съперника си, като е по-тежкият от двамата преди съботния сблъсък - "Циганският крал" тежи 121 кг, докато Чисора е с близо 4 кг по-лек.

Непобеденият на професионалния ринг Фюри каза, че е готов за война.

"Касапница. Просто очаквайте касапница. Нещата ще избухнат. И познайте какво ще се случи в неделя? Тя си идва у дома. Отново ще се бием и ще направим брилянтен мач. Той изглежда готов за здрава битка, подобно на мен. Без значение дали ще се бием един рунд или 12, аз съм готов за война", заяви той, цитиран то БГНЕС.

А Чисора бе непоклатим: "Ще бъде наелектризиращо. За мен това не е професия, а хоби, и аз обичам да върша хобито си всекидневно. Той отново отправи призива си за "за най-добрия първи рунд в историята на бокса."

Фюри ще брани пояса на Световния боксов съвет с баланс 32-0 (23 с нокаут), като за последно нокаутира Дилиан Уайт през април тази година. Чисора пристига за сблъсъка след успех с неединодушно съдийско решение над Кубрат Пулев по-рано през юли. Той е с баланс 33-12 (23 с нокаут) и ще търси първи успех над Фюри в мач номер 3 от тяхното съперничество - предишните два отидоха на сметката на "Циганския крал" през 2011 и 2014.

Снимка: БГНЕС