Южна Корея обърна резервите на Португалия в продължението и прескочи групата

Отборът на Роналдо ще играе с втория от групата на Бразилия

02.12.2022 | 19:15 Редактор: Искра Ангелова

С гол в края Южна Корея удари Португалия с 2:1 в последния си мач от група "Н" на Sветовното първенство, за да се класира за 1/8финалите.

Азиатците изостанаха още в началото, но изравниха в средата на първото полувреме, след което стигнаха и до скъпоценния гол в 91-ата минута.

Поражението не бе фатално за Португалия, тъй като в другия мач Уругвай спечели срещу Гана, което остави европейците на първо място в групата с 6 точки.

Корея и Уругвай приключиха с по 4 точки, но корейците се класираха с голова разлика 4-4, докато тази на Урусите бе 2-2. Така на 1/8финалите Португалия ще играе с втория от групата на Бразилия, а корейците вероятно ще срещнат "селесао".

И в двата състава имаше промени. За европейския тим те бяха 6, но Кристиано Роналдо стартира, въпреки че бе под въпрос. 19-годишният Антонио Силва се появи в защита вместо Рубен Диаш, а Диого Дало се появи вместо Нуно Мендеш. Жоао Марио, Витиня, Матеус Нунеш и Рикардо Орта стартираха вместо Уилям Карвальо, Бернардо Силва, Бруно Фернандеш и Жоао Феликс. За Корея Пауло Бенто направи 3 промени.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС