Глаубе Фейтоса: Очаквам голямо шоу на SENSHI боевете във Варна

26 елитни бойни звезди от 17 държави ще се изправят в събота на разгорещената арена

02.12.2022 | 14:55 Редактор: Вяра Димова

Очаквам голямо шоу на SENSHI боевете във Варна тази събота, заяви карате и кикбокс легендата Глаубе Фейтоса.

"Гледам SENSHI, но само видео. В събота обаче ще имам възможността да ги гледам на живо. Много се вълнувам от това. Знам SENSHI. Гледал съм качествената продукция. Така че очаквам голямо шоу", каза той в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

Фейтоса сподели, че резултатите при него идват естествено и благодари на всички, които са му помогнали.

"Не може сам човек да стигне до високото ниво. Особено в бойните изкуства. Аз имах голям късмет да съм заобиколен от добри хора", каза каратистът.

Спортистът израства с тренировки, започва ги на 12 години.

"Имам настройката, че никога не бива да се предаваш, че винаги трябва да продължаваш да опитваш все повече и повече, постоянно. Когато растеш, ако моделираш този тип мислене, ако си вършиш работата, ако учиш, започваш и да мислиш така. Бойните изкуства влизат в главата ти. И пренасяш тези принципи и в живота си. Това за мен е най-хубавото", обясни Фейтоса.

Споделя, че каратето се е появило съвсем естествено, но не си е представял, че може да тръгна по различен път.

"Помня като бях малък, обичах да гледам филми и да чета комикси за битки. По пътя за училище имаше една школа по бойни изкуства. И като гледах и четях, реших да започна да тренирам и помолих баща ми да ме пусне. После и баща ми започна да тренира. И брат ми също. Цялото семейство тренирахме. Както казах, всичко стана съвсем естествено и после развих този начин на мислене", разказва той и допълни, че в киокушин има дума, която означава: продължавай, не се предавай - а за него значи всичко.

"Когато тренираме карате киокушин, винаги казваме: Ус! Тази дума значи много. Докато учиш, разбираш смисъла на тази дума и след това я прилагаш в живота си. За мен "Ус" е всичко. Тази малка дума в карате киокушин означава много", посочи спортистът.

На 3 декември в Двореца на културата и спорта във Варна 26 елитни бойни звезди от 17 държави ще се изправят на разгорещената арена, за да премерят сили в титанични двубои по правилата KWU Full Contact. Билетите за SENSHI 14 са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim и през сайта Grabo.bg. Bulgaria ON AIR ще излъчи бойната галавечер на живо в своя ефир на 3 декември от 19:00 часа.

Гледайте целия разговор във видеото.