Защо Пеле влезе в болница? Футболната легенда обяви причината

Тези посещения ще се превърнат в ежемесечни

02.12.2022 | 10:50 Редактор: Вяра Димова
Защо Пеле влезе в болница? Футболната легенда обяви причината

Бразилската футболна легенда Пеле обяви в пост в социалната мрежа Instagram, че посещението му в болницата е част от планиран месечен контрол за здравето му и благодари на почитателите си за положителните съобщения, с които го затрупват.

Във вторник Пеле беше транспортиран в болницата в Сао Пауло, за да бъде установено как върви лечението му след отстраняването на рак на дебелото черво през септември 2021-а година.

Също така Пеле уточнява, че тези посещения в болницата за него ще се превърнат в ежемесечни. В страницата си в Instagram той публикува и снимка на сграда в Катар, на чиято фасада c помощта на светлини е изобразен неговия портрет и е изписано пожелание за скорошно оздравяване, съобщи БТА.

"Приятели, постъпих в болницата за регулярно ежемесечно изследване. Винаги е приятно да получава човек такива положителни съобщения, както аз в момента. Искам да благодаря на Катар за тази чест, която ми оказват и на всички хора, които ми изпращат положителна енергия", се казва в текста към публикацията.

В сряда американската телевизия ESPN съобщи благодарение на източник от медицинския персонал на болницата, че Кралят на футбола Пеле е приет с много отоци и сърдечна недостатъчност. В последствие обаче лекарите казаха, че трикратният световен шампион "напълно контролира сам своите жизнени функции, неговото клинично състояние е стабилно".

Според дъщеря му Кели до Насименто, нейният баща е в болницата и за корекция на медикаментите за лечение, които са му назначени. А преди това е трябвало да му бъдат направени изследвания.

Снимка: БГНЕС