Лудост в Катар! Япония шокира Испания и изрита Германия от Мондиала

"Самураите" спечелиха групата, "Ла Фурия" се промъкна на осминафиналите

01.12.2022 | 22:59 Редактор: Елеонора Танева

Япония шокира с 2:1 Испания и сензационно завърши на първо място в Група E на Мондиал 2022. Иберицийте се добраха до втората позиция, а Германия е аут от турнира. Така "самураите" ще играят с Хърватия на 1/8-финалите, а "Ла Фурия" си осигури двубой с Мароко.

Тимът на Луис Енрике откри още при първата си по-добра възможност. Аспиликуета центрира отдясно и Алваро Мората отблизо с глава отбеляза 30-ия си гол за националния отбор в своя мач №60.

В 42-ата минута Олмо влезе в наказателното поле и пробва удар, а Танигучи го блокира в последния момент. След това Нико Уилямс проби в пеналта отдясно и стреля от малък ъгъл, но Нагатомо се хвърли на шпагат и успя да избие топката в корнер

Азиатците излязоха напълно преобразени за второто полувреме. Селекционерът Хаджиме Мориясу вкара в игра Рицу Доан и Каору Митома и това даде резултат.

В 48-ата минута висока преса на "самураите" не позволи на съперника да изнесе топката, която стигна до Доан, който с удар извън наказателното поле реализира след неубедителна намеса на Симон.

Три минути по-късно пълният обрат бе факт. След нова бърза атака на Япония се стигна до остро центриране. Митома успя да запази топката в очертанията на терена, а Ао Танака вкара на празна врата. ВАР разгледа ситуацията и потвърди попадението.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС