Шапки долу за Бруно Фернандеш, изпрати Португалия на 1/8-финалите

Той заби и двете попадения

28.11.2022 | 23:08 Редактор: Искра Ангелова
Шапки долу за Бруно Фернандеш, изпрати Португалия на 1/8-финалите

Португалия удари с 2:0 Уругвай  Група "H" на Световното първенство в Катар. Успехът класира "мореплавателите" за 1/8-финалите.

В герой за селекцията на Фернандо Сантош се превърна Бруно Фернандеш, който заби и двете попадения в 54-ата минута и в третата минута на добавеното време от дузпа. Той тресна и гредата в самия край на мача.

При първия му гол първоначално останаха съмнения, че Кристиано Роналдо е автор на гола, но се оказа, че той не е играл с топката преди тя да се озове в мрежата на Серхио Роше.

Португалците имаха териториално превъзходство през по-голямата част от двубоя, но урусите пропиляха по-изгодните положения за гол и могат да съжаляват, че не взеха поне точка от срещата на стадион "Лусаил". Веднъж и гредата спаси "мореплавателите" след удар на Макси Гомес.

Така Португалия събра актив от 6 точки и е сигурен участник на 1/8-финалите в Катар. Уругвай остава само с 1 пункт и ще преследва задължителна победа над Гана в последния си мач, за да съхрани шансовете си да продължи напред.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС