Двете истини за мелето в Перник и защо кметът реши да приключи с "Миньор"

Но няма как да правим скъпо удоволствие на една шепа хулигани, заяви Станислав Владимиров

27.11.2022 | 19:09 Редактор: Тодор Петров

Кметът на Перник - Станислав Владимиров, спира финансирането на футболен клуб "Миньор" (Перник). Причината е масовият бой на стадиона вчера по време на двубоя за Купата на България срещу "Берое".

Неподобаващо на името си "Стадионът на мира" в Перник стана сцена на масов бой между привържениците на перничани и заралии. Александър Мечев е един от пострадалите фенове на "Берое". Получил комоцио. Споделя, че е очаквал да се стигне до ексцесии на трибуните, но не и толкова сериозни. 

"Закачка с феновете на Перник имаме повече от 10 години. Секторът за гости беше намазан с грес, беше хвърляна умряла цаца вътре да мирише - беше някакъв Ад", сподели той.

До ексцесиите се е стигнало след изстреляна сигнална ракета от сектора на "Берое". Тогава агитката на "Миньор" се надигнала и нахлула към гостите. Полицията успява да овладее ситуацията за минути. Но след края на мача напрежението от трибуните се пренесло и на паркинга. 

"След края на мача феновете на Перник бяха доста малко. Излязоха десет минути преди мача - беше пределно ясно какво ще се случва - нас ще ни чакат някъде с камъни. Ние станахме свидетели на това какво е станало извън стадиона. Ние го установихме, когато стигнахме до колите си - изпотрошен бе целият паркинг на "Берое". Хубавото е, че поне там нямаше пострадали", разказа още Александър.

От агитката на "Миньор" обаче са категорични - били са провокирани от феновете на "Берое". 

"Не може общината да търси спонсори, да налива стотици хиляди левове - и накрая да виждаме тази продукция. Няма нормално общество, която да я търпи. Парите ще бъдат пренасочени за детско-юношески спорт, инфраструктура. Но няма как да правим скъпо удоволствие на една шепа хора, които единственото, с което ще ги запомним, са хулиганските прояви", настоя кметът на Перник.

Разочаровани от действията му, феновете на "Миньор" излязоха с критичен пост в социалните мрежи. По думите им – не може да лишава клуба от пари по свое усмотрение.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.