Австралия излъга Тунис и съхрани шансове да прескочи групата

Отборът на Греъм Арнолд записа първи точки на Мондиала

26.11.2022 | 14:20 Редактор: Вяра Димова
Австралия излъга Тунис и съхрани шансове да прескочи групата

Австралия победи с 1:0 Тунис в мач от Група D на Световното първенство. Мичел Дюк отбеляза единствения гол в средата на първото полувреме.

Така отборът на Греъм Арнолд записа първи точки на Мондиала и излезе на второ място преди другия двубой в групата между Франция и Дания. Африканците пък останаха на последно място с една точка от равенството с "червения динамит".

"Картагенските орли" започнаха по-активно. Първо капитанът Юсеф Мсакни получи топката в пеналта на австралийците, но не можа да я овладее добре и да нанесе завършващ удар. После пък Мохамед Дрегер стреля от далечна дистанция, но много неточно.

В 23-ата минута обаче "кенгурата" озненадоха своя съперник. Крейг Гудуин центрира отляво, топката рикошира в крак на бранител и стигна до Мичел Дюк, който откри резултата за Австралия след майсторски удар с глава.

След допуснатото попадение тимът на Джалел Кадри натисна своя съпреник. Мсакни намери Дрегер в пеналта, чийто удар бе блокиран от Роулс. В продължението на първата част Тунис стигна до отлична възможност. Исам Джебали центрира в наказателното поле към Мсакни, който от чиста позиция шутира покрай левия страничен стълб.

След почивката африканците натиснаха, но трудно стигха до опасни положения пред Матю Райън. В 71-ата минута австралийците пропуснаха много добър шанс да решат двубоя в своя полза. Резервата Джейми Макларън центрира по земя в пеналта, но сантиметри разделиха Матю Леки от това да засече топката във вратата.

Съперникът отговори с диагонален удар в близкия ъгъл на Мсакни, но Райън внимаваше и спаси. Талби пък далечен изстрел от воле, но право в ръцете на вратаря.

Четете повече на gol.bg.

Снимка: lap.bg