ПФК "Левски" с нов миноритарен акционер до края на годината

Очаква се 10-те процента от дяловете на дружеството да бъдат прехвърлени на сдружението "Левски на левскарите"

26.11.2022 | 10:45 Редактор: Вяра Димова
ПФК

ПФК "Левски" ще има нов миноритарен акционер още преди Нова година. Очаква се 10-те процента от дяловете на дружеството да бъдат прехвърлени от тръст "Синя България" на сдружението "Левски на левскарите", пише "Тема:Спорт".

Решението за това трябва да бъде взето на обявеното за 3 декември редовно годишно събрание на тръста. На него ще бъде гласувано процентите да станат притежание на сдружението. Треньорът Станимир Стоилов е член и на двете организации и е запознат с идеите за смяна на притежателя на миноритарния пакет. 

Според източници от "Герена" е възможно акциите на Наско Сираков да бъдат джиросани на кандидат-купувача "Спорт Рипъблик" преди Нова година. Той притежава пакет от около 86%, а още 4% са в ръцете на други по-дребни акционери, между които и бившият бос на клуба Тодор Батков. 

Източници от кухнята на "Левски" съобщиха, че има сондажи за поемане на дълга към НАП от един от спонсорите, които платиха лагера на "сините" в Дубай. От клуба все още не са получили разрешение от този партньор да го обявят на широката общественост. Ясно е само, че компанията и друг път е правила солови дарения “извън сценария”. 

Приходната агенция има да получава около 11 млн. лева от "Левски". Възможно е при смяна на собствеността тези пари да бъдат грижа на въпросната фирма. На този етап не е ясно дали тя е замесена в анонсираното от Наско Сираков обсъждане за емитиране на акции по предложението на дъщерното дружество на основния спонсор, което има договор за управление на клуба. 

Развитие по всички въпроси се очаква в първите 10 дни на декември. 

Снимка: lap.bg