Шимунджа: Резултатът ни срещу ХИК (Хелзинки) е заслужен

Видях отбор, който се бори, който иска да играе на ниво, каза треньорът на "Лудогорец"

07.10.2022 | 09:37 Редактор: Петя Кръстева
Шимунджа: Резултатът ни срещу ХИК (Хелзинки) е заслужен

"Този резултат е заслужен предвид играта на двата отбора", заяви старши треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа след равенството на българския шампион при гостуването на ХИК в Хелзинки.

Във Финландия разградчани завършиха наравно 1:1 със съперника и са втори в група С на Лига Европа с актив от четири точки след три изиграни срещи.

"Видях отбор, който се бори, който иска да играе на ниво. Разбира се, изкуственият терен не е същият, но предвид мача, мисля, че е заслужен резултат", започна словенският специалист след края на мача.

"Когато водиш и получиш гол от статично положение не е добре, още повече, че досега се справяхме при статични положения. Трудно е да кажа, че загубихме две точки. Този резултат е заслужен предвид играта на двата отбора", категоричен бе той.

По думите му "Лудогорец" са имали още 2-3 много добри положения през първата част, "но това е футболът", съобщи БГНЕС.

Матиас Тисера откри резултата за българския тим преди финландците да изравнят, благодарение на Перпарим Хетемай. Нонато, Кирил Десподов и Каули можеха да вкарат втори гол за "Лудогорец", но в крайна сметка равенството остана непроменено. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК