Донски се класира за четвъртфиналите на ITF в Созопол, размаза Богдан Бобров

Следващият съперник на българина ще бъде Олаф Печковски

06.10.2022 | 17:08 Редактор: Ирена Бакърджиева
Донски се класира за четвъртфиналите на ITF в Созопол, размаза Богдан Бобров

Националът за Купа "Дейвис" Александър Донски се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис за мъже от сериите "Фючърс" на ITF в Созопол.

Донски надделя над водача в схемата Богдан Бобров (Русия) с 6:3, 7:6(2). Той не допусна пробив и спечели след 95 минути игра на твърдите кортове в комплекса "Санта Марина".

Следващият съперник на българина ще бъде Олаф Печковски (Полша), който отстрани във втория кръг държавния шампион на открито за този сезон Илиян Радулов с 6:2, 6:2. За 17-годишният Радулов това беше дебют в основната схема на състезание от сериите "Фючърс". 

Националът Пьотр Нестеров отпадна след 6:7(2), 4:6 от третия поставен Владислав Орлов (Украйна). Българинът пропиля на три пъти пробив аванс в първия сет, включително когато сервираше за успеха в него при 6:5 гейма. Във втората част Орлов поведе с 5:2 и не допусна да бъде застигнат.

Участващият с "уайлд кард" Янаки Милев беше елиминиран от номер 8 Николае Фрунза (Румъния) с 3:6, 4:6. 18-годишният българин проби за 3:2 в първия сет, но след това Фрунза взе осем от следващите десет гейма по пътя си към обрата, съобщи БНР.

Друг представител на домакините - Габриел Донев, загуби във втория кръг от петия поставен Роберт Стромбакс (Германия) с 5:7, 2:6.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК