"Реал" (М) с първа издънка в Ла Лига, препъна се в "Осасуна"

 В 78-ата минута Бензема пропусна дузпа

03.10.2022 | 07:57 Редактор: Петя Кръстева

"Реал" (Мадрид) допусна първа грешка стъпка в Ла Лига. В мач от 7-ия кръг "белият балет" завърши 1:1 с "Осасуна" на "Бернабеу". Досега тимът на Карло Анчелоти бе безпогрешен - 6 победи от 6 мача. Тенденцията "Реал" да допуска гол във всеки един от мачовете през сезона в Испания се запази.

Вини Жуниор откри в края на първото полувреме. В началото на второто "Осасуна" изравни. В 78-ата минута Бензема пропусна дузпа. С точката "Реал" се изкачи на второ място. "Белият балет" дели лидерството с Барселона с по 19 точки, но "каталунците" са с по-добра голова разлика.

Андрий Лунин застана на вратата на "белия балет", тъй като Тибо Куртоа е контузен.

От първата минута на "Бернабеу" стартира и Карим Бензема. Голмайсторът на "Реал" (Мадрид) вече е напълно възстановен от травмата, която го измъчва.

"Осасуна" изненадващо можеше да поведе в 20-ата минута. Начо Видал се възползва от груба грешка в отбраната на "Реал", ала ударът му не се получи и дори не уцели вратата от удобна позиция. "Реал" не успяваше да организира нищо сериозно в предни позиции. За сметка на това Монкайола от "Осасуна" тества Лунин след близо половин час игра, но стражът на "белия балет" бе на мястото си.

В ответната атака Винисиус получи добре на фланга. Бразилецът се освободи от персоналния си пазач и шутира, но Ерера нямаше проблеми. Гостите "показаха зъби" и пропуснаха да пронижат вратата на шампионите. "Осасуна" организира чудесна контраатака, която Абде не завърши по най-добрия начин. 

В 37-ата минута и "Реал" погледна по-сериозно към вратата на "Осасуна". Бензема отигра по фамозен начин пас на Винисиус, ала топката мина на метър от страничната греда.

"Реал" удари в края на полувремето. Винисиус откри резултата в 43-ата минута. Бразилецът опита остро центриране, никой не засече паса му в наказателното поле, което изненада вратаря и коварната топка попадна в мрежата на гостите.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК