Инфантино след трагедията в Индонезия: Черен ден, светът на футбола е шокиран

Поне 174 души загинаха и още 180 бяха ранени след края на футболен мач

02.10.2022 | 14:35 Редактор: Искра Ангелова
Инфантино след трагедията в Индонезия: Черен ден, светът на футбола е шокиран

Днес е черен ден за футбола, това е една трагедия, която дори не можем да осъзнаем. Това заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино, след като поне 174 души загинаха и още 180 бяха ранени след края на футболен мач в Индонезия.

След края на дербито между "Арема" и "Персебая", хиляди ядосани от загубата фенове на домакините нахлуха на терена, а полицията използва сълзотворен газ, за да ги разпръсне, което доведе до огромен хаос и множество стъпкани и задушени хора.

"Светът на футбола е шокиран от трагичния инцидент в Индонезия след края на мача между "Арема" и "Персебая". Това е черен ден за всички, свързани с футбола, трагедия, която дори не можем да осъзнаем. Изказвам своите най-дълбоки съболезнования към близките и приятелите на жертвите, които загубиха своя живот", каза в свое изявление Инфантино, цитиран от БГНЕС.

"Заедно с ФИФА и цялото глобално футболно общество, в този тежък момент нашите мисли и молитви са с жертвите, ранените, с народа на Индонезия, Азиатската футболна конфедерация, Индонезийската футболна асоциация и Футболната лига на Индонезия", допълва президентът на световната футболна централа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК