Мъри Стоилов: На мача с "Ботев" ще има фенове, притеснява ме представянето на моя отбор

"Един от основните ни играчи изпадна за дълъг период от време", заяви треньорът на "сините"

01.10.2022 | 19:28 Редактор: Искра Ангелова

Треньорът на "Левски" - Станимир Стоилов, говори пред медиите преди гостуването на "сините" в Стара Загора на "Берое". Двубоят под Аязмото е в понеделник, 3 октомври, от 20:00 часа.

"Трудно мога да кажа веднага в какво състояние е отборът. Имахме голям брой отсъстващи, които бяха с националните отбори. След пауза винаги съм под леко напрежение как ще стартираме. Не обичам паузите в първенството, защото 15 дни са много. Това е календарът за всички - надявам се моите играчи да осъзнават важността на всяко тяхно появяване на терена с екипа на "Левски". Не приемаме извинението от типа национален отбор, за "Левски" всеки път трябва да се играе на максимално ниво. Имахме добра пауза от емоционална гледна точка, защото победихме ЦСКА", но това не трябва да продължи дълго и време да се мисли за мача с "Берое", започна Стоилов.

"Не можем да гадаем за толкова кратък период как ще изглежда "Берое". Николай Киров е доказал се треньор - под негово ръководство отборите винаги са играли добър атакуващ футбол. Стара Загора е прекрасен град, футболен. Винаги има добра атмосфера за футбол. Повече ме притеснява представянето на моя отбор, защото 2 седмици почти нямахме възможността да бъдем заедно. Трябва да играем значително по-добре. В "Надежда" допуснахме твърде много грешки. Трябва да сме дисциплинарни в защита, ключът към победата обикновено е как играе отборът в защита. За домакинство и гостуване няма нужда да говорим, защото навсякъде имаме подкрепа на нашите фенове", добави треньорът.

"Ноа Сонко е точно във фазата, в която, хем мислим, че е близко до отбора, хем е твърде далеч. Всичко ще зависи от болката, която има в глезена. Започва да прави и двуразови тренировки. Откъм игрови действия нямам притеснения. Той е достатъчно опитен играч, за да навлезе бързо в игровия си ритъм. Абдулахи Шеху според мен тренира достатъчно през паузата, набира постепенно физическа и игрова форма. Не можем да гадаем в момента в какво състояние е защото и двете контроли бяха с противници под нашето ниво. Той трябва да се готви, за да се включи максимално отговорно в отбора", каза наставникът на "сините".

"За съжаление, един от основните ни играчи изпадна за дълъг период от време. Между шест и десет месеца според мен ще се възстановява. Няма да е по-малко от шест, след първите 4-5 седмици докторите ще бъдат по-конкретни. И отборът, и Билал съжаляват, че не може да бъде на мачовете и да подкрепя отбора. Докторите, както и аз, комуникираме с него. В момента, в който може да започне възстановяване, ще се присъедини към нас. За съжаление, не можем да го използваме. Беше изключително полезен с движението си, динамиката, настроението, което създаваше когато беше на терена", сподели Стоилов относно Билал Бари, който получи тежка травма в коляното.

"Навлизаме в по-динамична фаза. Няма по-големи паузи. Ще имаме достатъчно сгъстен календар, което е много добре за футбола. Ще имаме възможности всеки един от нас на 3-4 дни да показва на какво е способен.

"Левски" заяви като клуб да има минимум 30 дни пауза. След като имаш 10 между 12 месеца непрекъснат състезателен цикъл, е нормално да търсиш по-голяма пауза. Тази пауза ще е благоприятна за първенства като нашите - така или иначе в началото на декември излизаме в почивка. По-страшното е, че февруари започваме рано където условията ще са тежки. Като ескимоси сме до края на март месец, но футболът продължава да не взима решения за това", каза Мъри за паузата, която ще има в първенството заради Световното в Катар.

"Доволни сме на този етап от Жереми Петрис. Има доста неща, които да подобри, но с оглед на бързото привличане успя да се адаптира за кратко време с нашия стил. Да, има доста неща, които трябва да подобри, но ние затова сме тук треньорите. В момента мислим изцяло за първенството, тече и гледане на играчи, но всичко зависи от финансовите ни възможности. Илиян Стефанов, Ивелин Попов и Марин Петков се стараят на позицията централен нападател - до Нова година няма какво да направим", разясни Стоилов.

"На мача с "Ботев" при всички положения ще има фенове. Може би се бавят с решението, за да се изчисти цялата тази история. Ние имаме претенции, че нещата не са така както са казани. Нямам представа как са описани. Всяка победа е ценна за нашия отбор. Ние също загубихме в "Надежда". Всички ще губят точки. "Левски" трябва да играе всеки мач гордо и хората да го харесват. Най-малко ме вълнува как е завършил нашият противник", сподели наставникът на "Левски". 

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК