Поредна провокация от медии в РСМ: Македонецът Кирил Десподов е най-добрият футболист на България

Двама македонци победиха Македония във футболния мач в Скопие, пише "МКДнес"

29.09.2022 | 22:50 Редактор: Елеонора Танева
Поредна провокация от медии в РСМ: Македонецът Кирил Десподов е най-добрият футболист на България

В Северна Македония обявиха, че двама техни футболисти са донесли победата на България с 1:0 насред Скопие в мач от Лигата на нациите.

В началото на седмицата "лъвовете" спечелиха с гол на Кирил Десподов, паднал след асистенция на Радослав Кирилов. И местното издание "МКДнес" по-рано през деня излезе със следния материал:

"Двама македонци победиха Македония във футболния мач с България в Скопие. И двамата са родени в Пиринска Македония".

"Без да оспорваме националното им чувство, те прекрасно знаят, че по етнос са македонци, както техните баби и дядовци, родени в пиринския край на Македония. Като български граждани е съвсем нормално да играят за националния отбор на България".

"В момента най-добрият футболист, който играе за България, е македонецът Кирил Десподов, роден в Кресна, Пиринска Македония, и е голмайстор, състезател на Лудогорец".

"Асистентът за попадението в Скопие бе македонецът Радослав Кирилов, роден в Симитли, също в Пиринска Македония. Радослав играе като крило, състезател е на ЦСКА 1948".

"Да не забравяме, че Димитър Бербатов, известен като Митко Македонеца от Благоевград, беше един от най-добрите футболисти в Европа, когато играеше активно".

"Македонците винаги са били и ще бъдат сила във футбола", пишат от изданието, цитирани от gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК