Ясен Петров за мача с РСМ: В Разград показахме, че сме толерантни, в Скопие обстановката беше трудна

Според него радващо е и че е имало толкова млади момчета в състава

28.09.2022 | 12:42 Редактор: Ирена Бакърджиева
Ясен Петров за мача с РСМ: В Разград показахме, че сме толерантни, в Скопие обстановката беше трудна

Бившият селекционер на националния отбор Ясен Петров коментира пред "Тема Спорт“ втората поредна победа на България в Лигата на нациите – 1:0 над Северна Македония в Скопие. Както е известно, той напусна поста след тежкото поражение от Грузия в Разград с 2:5 в началото на юни. При него трикольорите направиха 1:1 у дома със сверномакедонците на старта на турнира.

"Това е един хубав момент да поздравя всички момчета и треньорите. Две стъпки, които са изключително важни, за които се радвам. Радващо е и че видяхме толкова млади момчета в състава. Така че само позитиви може и трябва да изтъкнем в момента. Това е нещо, което е нужно да се подкрепя и адмирира“, започне Петров.

"Винаги съм вярвал, че България има бъдеще. Срещу Северна Македония обстановката беше изключително трудна. От гледна точка на домакините, на публиката, на атмосферата около и по време на самия двубой. Различно от това, което беше в двубоя с тях в Разград. Защото ние тогава показахме, че наистина сме толерантни. Нито сме освирквали химна, нито нищо. При нас, от българска гледна точка, всичко беше изключително интелигентно. Така, че победата в такава обстановка е изключително ценна и важна. Който, както иска да я оценява, но тя остава в историята. Хубава е и нека всички да ѝ се насладим“, демонстрира изключително положителен тон специалистът.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК