Донски взриви трибуните с впечатляващ сервис, донесе успеха на дуета си с Лазаров

Родните тенисисти показаха характер и доминираха във втората част, която приключи при 6:3 в тяхна полза

27.09.2022 | 19:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

И днес значимо родно присъствие на "Sofia Open". В момента Димитър Кузманов играе срещу Уго Юмбер в среща от първия кръг на турнира, а на двойки Александър Лазаров и Александър Донски спечелиха срещу дуета - Мартен и Куреши.

Участващите с "уайлд кард" българи победиха в изключително драматичен сблъсък далеч по-опитните Фабрис Мартен от Франция и Айсам Куреши от Пакистан с 4:6, 6:3, 10-8. 

Първият сет бе решен от един пробив и той дойде в третия гейм на сметката на Мартен – Куреши. Родните тенисисти обаче показаха характер и доминираха във втората част, която приключи при 6:3 в тяхна полза.

Решителният трети сет при двойките се играе във формат дълъг тайбрек до десет точки. Той започна чудесно за Лазаров – Донски, които поведоха с 5:2 , но съперниците изравниха с три поредни точки. До края никой не успя да се откъсне, но все пак нашите стигнаха до мачбол при 9:8.

Донски с впечатляващ сервис взриви трибуните и донесе успеха на българския дует, който за място на полуфиналите ще спори с поставените под номер едно италианци – Фонини – Болели.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК