Националите по футбол разгромиха Северна Македония в мач от Лигата на нациите

Единственото попадение отбеляза Кирил Десподов

26.09.2022 | 23:47 Редактор: Петя Кръстева

Футболистите от националния ни отбор спечелиха гостуването си в Скопие срещу състава на Северна Македония с 1:0 в последния си мач от четвърта група в Лига "С" на тазгодишното издание на турнира "Лига на нациите". Единственото попадение отбеляза Кирил Десподов в 50-ата минута. Националите приключват на второто място в групата с 9 точки, а първи са грузинците с 16. В другата среща от групата: Гибралтар - Грузия 1:2.

Преди първия съдийски сигнал публиката на стадион "Тоше Проески" в Скопие освирква мощно българския химн, след което последваха грозни скандирания срещу българските футболисти.

Мачът започна нервно, а обидите по адрес на националите ни продължиха. В 14-ата минута Тодор Тодороски влезе изключително грубо с бутонките в коляното на Марин Петков и австрийският рефер Юлиан Вайнбергер действа по правилата на футболна игра, като показа червен картон на левия бек на домакините. Няколко минути по-късно и селекционерът на Северна Македония Благоя Милевски получи жълт картон за протест срещу друго съдийско решение. В 28-ата минута националите ни имаха реална възможност да отбележат първия гол в мача, но Кирил Десподов не очакваше топката да стигне до него, забави се и не успя да преодолее вратаря на домакините. Три минути по-рано нападателят на Северна Македония Милан Ристовски нанесе опасен удар към вратата ни, но Даниел Наумов успя да избие топката в ъглов удар.

Второто полувреме започна чудесно за българския отбор. В 50-ата минута националите ни се възползваха от грешка на съперника при организацията на атаката. Радослав Кирилов подаде чудесно към включилия се на скорост Кирил Десподов, който отбеляза гол.

След победата националният ни тим запазва мястото си в четвърта урна при жребия за европейските квалификации след месец.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК