Оже-Алиасим се оказа голяма хапка за Джокович, записа сензационна победа

Канадецът даде за първи път преднина на Отбора на света в "Лейвър Къп"

25.09.2022 | 20:15 Редактор: Ирена Бакърджиева
Оже-Алиасим се оказа голяма хапка за Джокович, записа сензационна победа

Канадецът Феликс Оже-Алиасим даде за първи път преднина на Отбора на света в "Лейвър Къп", след като се наложи с 6:3, 7:6(3) срещу сърбина Новак Джокович в първия мач на сингъл днес. Така той спечели три точки и "гостите" в Лондон поведоха с 10:8 преди последните два мача на сингъл.

Оже-Алиасим и Джак Сок първо победиха Анди Мъри и Матео Беретини, а след това канадецът хвърли бомбата с успеха срещу Джокович. До края на деня играят Стефанос Циципас срещу Франсис Тиафо и Каспер Рууд срещу Тайлър Фриц, като Отборът на света се нуждае от една победа за купа "Лейвър", докато Отборът на Европа трябва да спечели и двата мача, за да запише пети пореден триумф над съперника.

Джокович изглеждаше неудържим в събота и спечели два поредни мача, но Оже-Алиасим се оказа твърде голяма хапка за сърбина днес. Канадецът загуби първия си сервис-гейм и обърна началния сет с пробиви в четвъртия и осмия, затваряйки го при 6:3, съобщи БНР.

Оже-Алиасим поведе с 3:1 във втория сет, но Джокович изравни за 3:3 и отрази две разигравания за пробив в следващия гейм. Така двамата стигнаха до тайбрек, в който канадецът получи два мачбола при 6:2 и се възползва от втория.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК