Лига на нациите: Швейцария разби Испания с 2:1

Португалия спечели с лекота гостуването си на Чехия

25.09.2022 | 08:30 Редактор: Теодора Патронова

Швейцария спечели едва за втори път в историята си срещу Испания, като изненадващо се наложи като гост над "Ла Фурия" в Сарагоса. Кръстоносците се наложиха с 2:1 в мач от група 2 на Лига А в Лигата на нациите.

След това поражение Испания остана на второто място в групата и само победа над Португалия в последната среща ще прати хората на Луис Енрике във финалната четворка. 

Португалия спечели с лекота гостуването си на Чехия с 4:0 в мач от Втора група на Лига А в турнира Лига на нациите. Иберийците бяха далеч по-добрият отбор на “Фортуна Арена” в Прага.

Голямата звезда на португалците Кристиано Роналдо пропусна няколко изгодни положения, а в 13-та минута получи тежък удар от вратаря на домакините Томаш Вацлик, след който остана с разбит нос. Въпреки това той довърши мача, а в края на първото полувреме “изработи” дузпа за Чехия, пропусната от Патрик Шик.

С този успех Португалия се изкачи на върха в класирането с актив от 10 точки, възползвайки се по най-добрия начин от загубата на Испания с 1:2 у дома от Швейцария. Испанците имат 8 точки, Швейцария е с 6, а Чехия с 4. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК