Мъри Стоилов "замразява" печелившата схема 3-4-3

"Левски" се връща към варианта с двама централни защитници

18.08.2022 | 16:57 Редактор: Елеонора Танева
Мъри Стоилов

Станимир Стоилов е решил да "сложи във фризера" печелившата за "Левски" постройка 3-4-3 и да се върне към варианта с двама централни защитници. Промяната ще видим още този уикенд срещу "Хебър". Тимът от Пазарджик, необичайно за италианския си треньор, не играе с трима отзад, а с четирима в линия. Очаква се "сините" да стартират с огледална схема на тази на "Хебър".

Друга причина за корекцията е здравословният проблем на третия номинален централен защитник Келиан ван дер Каап. Нидерландецът принципно е първа резерва на титулярите, позиционирани пред вратаря - Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. След като се възстанови и е готов за игра, за него се очертава да започва от пейката, освен ако някой от другите двама не разочарова в тренировъчния процес или в официалните мачове. Евентуално изваждане от фризера на 3-4-3 или 3-5-2 може да стане срещу "Лудогорец" за Суперкупата или срещу ЦСКА. На финала за купата Станимир Стоилов надигра колегата си Алан Пардю с тази схема.

Няколко пъти "Левски" игра успешно срещу шампионите със същата схема, но с разновидности, които бяха изненада за треньора Шимунджа. На този етап обаче на "италианската" схема ще бъде натиснат бутонът "пауза", пише gol.bg.

Разузнаването от "Герена" е докладвало, че в събота вечерта Фулвио Пеа няма да прави промени в подреждането на своите. В последния мач със "Славия" той излезе с Търтов, Крумов, Бухал и Михайлов в линията на защитата.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК