И тримата ни плувци отпаднаха в полуфиналите на Европейското

"Не съм тренирал достатъчно след Олимпиадата", заяви Антъни Иванов

15.08.2022 | 22:17 Редактор: Искра Ангелова
И тримата ни плувци отпаднаха в полуфиналите на Европейското

Антъни Иванов не успя да влезе във финал на короната си дисциплина 200 метра бътерфлай на Европейското първенство по плуване  в Рим. Другият български представител в полуфиналите Петър Мицин също отпадна. 

Двамата българи плуваха в първа полуфиналната серия, като Антъни Иванов свали една секунда от сутрешното си време в сериите финиширайки за 1:57.90 минута, но то не бе достатъчно.

"Не съм тренирал достатъчно след Олимпиадата. Дадох си почивка и това оказа влияние. С три месеца тренировки - толкова. След Олимпиада винаги има тежка година. Взимам поуки и започвам работа. Хората очакват постижения от мен и в един момент се натрупва напрежение. Трябва да се тренира, няма друг начин. Доволен съм като цяло от българското представяне на Европейското - направихме полуфинали, финал, отборът се представи добре", каза Антъни Иванов, цитиран от БНР.

Дебютантът на голям форум Петър Мицин, който след четири дни навършва 17 години, свали една стотна от сутрешното си плуване и с 1:59.39 завърши 15-и.

"Представянето ми е добро, не очаквах полуфинал в тази нова за мен дисциплина и съм доволен. Имах и малко късмет. В полуфинала опитах да натисна на третото 50 и ми беше трудно в последната дължина. Поставям си високи цели и работя, за да ги постигам", каза Мицин.

Най-бърз в сериите на 200 бътерфлай бе Крищоф Милак с 1:53.97.

Тонислав Събев отпадна на полуфиналите на 50 метра бруст. 19-годишният дебютант на голям форум счупи собствения национален рекорд в сутрешните серии с 27.58 секунди, но следобед плува малко по-бавно и с 27.73 се нареди 13-и в полуфиналите. 

"Дадох всичко от себе си, но не съм доволен от плуването си на полуфиналите. Невероятно изживяване е да съм тук след големите. Не ми се получи старта, можеше да е по-добре. Ако нямаше грешки в някое малки детайли, можеше да достигна и финал, но аз оставам  позитивно настроен. Единственият минус е на стотака, където можеше да се представя по-добре. Има еуфория, че съм на голям форум, представям родината си и това ме мотивира да продължавам да подобрявам представянето си", каза Събев. 

Най-бърз в полуфиналите бе италианецът Николо Мартиненги с 26.64 секунди.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК