Григор Димитров и Виктория Томова се изкачиха в световната ранглиста

Гришо започва участие в турнира "Мастърс 1000" в Синсинати

15.08.2022 | 11:20 Редактор: Петя Кръстева
Григор Димитров и  Виктория Томова се изкачиха в световната ранглиста

Първите ракети на България в тениса Виктория Томова и Григор Димитров напреднаха в световната ранглиста. Томова записа личен рекорд, след като прогресира с 3 места до №96 в класацията.

Изабелла Шиникова е 224-а, а трета по ранкинг българка от днес е Гергана Топалова. Пловдивчанката прелетя 114 места до върховото за нея 397-о, благодарение на титлата в Агадир преди 2 седмици. 22-годишната Топалова ще запише нов рекорд на 22 август, когато ще ѝ бъдат начислени точките от финала в Пярну, предаде БНР.

В топ 500 е и Джулия Терзийска, която е №459. На върха е Ига Щвьонтек, следвана от Анет Контавейт и Мария Сакари, която си върна третото място от Паула Бадоса.

При мъжете Григор Димитров изкачи една позиция до №18. Тази нощ той започва участие на "Мастърс 1000" в Синсинати. Шампионът от 2017 година Димитров ще играе срещу канадския левичар Денис Шаповалов в последен двубой на втория по големина корт "Грандстанд". Григор води с 2-1 победи срещу този съперник.

Димитър Кузманов също е с едно място нагоре и е на рекордната за него 162-а позиция. Адриан Андреев прескочи 24 места и от днес е №329, а Александър Лазаров е 389-и.

В челото няма промени. Води Даниил Медведев, а след него са Александер Зверев, Рафаел Надал, Карлос Алкарас и Каспер Рууд.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК