"Севиля" загуби с 1:2 при гостуването на "Осасуна"

Сблъсъкът в Памплона започна с високо темпо и още в 9-та минута домакините откриха резултата

13.08.2022 | 20:16 Редактор: Ирена Бакърджиева

Испанската примера дивисион стартира новия сезон. В първата среща афиширалият гръмки амбиции тим на "Севиля" загуби с 1:2 при гостуването на "Осасуна".

Сблъсъкът в Памплона започна с високо темпо и още в 9-та минута домакините откриха резултата. Центриране на Рубен Пеня отдясно бе засечено от Чими Авила с глава и пълният стадион можеше да ликува. Тяхната радост обаче трая едва 120 секунди. Толкова бяха необходими на футболистите на "Севиля" да стигнат до равенството. Рафа Мир се възползва от пас на Папу Гомес и отблизо реализира.

До края на полувремето Дилейни можеше да осъществи пълен обрат, но ударът му срещна гредата. През втората част темпото поспадна и равенството бе най-логичният изход от срещата.

Четвърт час преди края Гомес фаулира Йон Монкайола в наказателното поле и главният съдия Карлос Дел Серо Гранде отсъди дузпа. От 11-те метра Аймар Орос отбеляза в първия си мач като титуляр в Ла Лига и донесе трите точки на "Осасуна". "Севиля" пък за първи път от 9 години стартира кампанията с поражение.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК