Мъри Стоилов: Не заслужавахме да загубим, приказните месеци свършиха

Доволен съм от физическата подготовка, но този отбор има много да учи, каза треньорът на "Левски"

12.08.2022 | 08:06 Редактор: Искра Ангелова

Имахме всичко в нашите ръце - положенията, ситуациите, изравнителен гол след края на редовното време. Допуснахме две съвсем елементарни грешки и затова се обърна мача. Видях, че "Хамрун" са сериозен отбор. Не заслужавахме да загубим. Когато допуснахме елементарни грешки, е нормално да загубим. Не успяхме да развием ситуациите в атака. Дузпите са лотария. След като си имал аванс, трябва да играеш по най-добрия начин. Прескочихме етапи в развитието си, но пък това може да бъде обица да работим по-добре и да търсим по-важните неща. Това заяви треньорът на "Левски" Станимир Стоилов след поражението с дузпи срещу "Хамрун" (Спартанс).

"Доволен съм от физическата подготовка, но този отбор има много да учи, да гради и да добавя като класа. Клубът записа приказни 8-9 месеца, беше време да свършат и да започнем да работим към подобряване на всички видове компоненти. За мен това беше реалност. Казах, че отборът е крехък. Знам какво е състоянието на отбора като игра, клуба като клуб. Само с работа може да отреагира клуба. И късметът бе срещу нас. Клубът трябва да си извади изводите и да се вкарва в ред, за да прилича на европейски клуб", допълни Мъри.

"В момента трябва да се работи. На този етап това не са истинските възможности. По никакъв начин не трябваше да загубим. Футболът е игра на грешки, допуснахме ги, надявам се да е добра поука за нас. Искахме да спечелим, за да стигнем до бараж, за да вземем доста солидна сума. Освен игрово и финансов е провала, но този отбор направи доста, за да се стабилизира финансово, но понесе днес и сериозни загуби", подчерта Стоилов.

Той е категоричен, че феновете са единствените хора, които не са подвели клуба.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК