След 5-часови преговори: Херо отказа да поеме "Спартак" (Варна)

Засега начело на "соколите" остава 35-годишният Васил Петров

10.08.2022 | 10:22 Редактор: Искра Ангелова
След 5-часови преговори: Херо отказа да поеме

Димитър Димитров-Херо отказа да поеме "Спартак" (Варна). Именитият специалист бе на преговори с ръководството на соколите в морската ни столица. Пет часа не стигнаха на шефовете на новака в елита да убедят Херо да застане начело на тима, разбра "Тема Спорт".

Той пристигна във Варна малко след 13:00 часа във вторник. След това Димитров седна на масата за преговори, а после разгледа и базата на "Спартак", като е останал впечатлен от видяното и направеното от клуба. Той обаче засега е отклонил поканата.

Вече 15 месеца бившият селекционер на националния отбор е без работа. За последно Херо води "Берое", откъдето си тръгна през април миналата година. На 7 септември 2021 специалистът бе представен като нов треньор на "Арда", но още на другия ден обяви, че напуска по лични причини, и така и не успя да води кърджалийци. Тогава начело на "сините" застана неговият помощник Георги Чиликов, който пък води "Черноморец" (Бургас).

Развитие около нов треньор на "Спартак" (Варна) се очаква в следващите дни. Засега начело на "соколите" остава 35-годишният Васил Петров, който изкачи отбора от Трета лига до елита. Соколите обаче започнаха доста слабо кампанията. След 5 изиграни мача отборът е предпоследен със само една точка, дошла от домакинското 1:1 срещу "Пирин" (Благоевград). В последния кръг "Спартак" падна във Варна и от "Хебър" (Пазарджик), което накара ръководството да прибегне до търсенето на нов наставник.

Засега обаче опитът с Димитър Димитров-Херо удари на камък. Сред обсъжданите имена е било и това на Николай Киров-Белия.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК