Шимунджа: Мачът не заслужаваше толкова картони, искам да влезем в Лига Европа

"Имаме някои млади играчи, които не са играли на това ниво", заяви треньорът на "Лудогорец"

10.08.2022 | 09:42 Редактор: Искра Ангелова
Шимунджа: Мачът не заслужаваше толкова картони, искам да влезем в Лига Европа

Треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа направи любопитен коментар след загубата с 2:4 от "Динамо" (Загреб) в реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига, довела до отпадането от битката за влизане в груповата фаза на турнира. "Орлите" завършиха мача с 8 футболисти.

"Направихме грешка в началото, но това се случва. Имахме обаче добър шанс преди техния гол. Имаме някои млади играчи, които не са играли на това ниво. Това, което видях, беше добро представяне на тима“, коментира Шимунджа.

"През първото полувреме играхме добре в защита, въпреки че допуснахме голове. Трябваше да се запазим, защото бяхме с 10 души. Случва се обаче да допуснем гол на контраатака в такива моменти", продължи той.

"Стоя зад играчите, които започват мачовете. Всеки може да има лош мач, това не е невъзможно във футбола. Бих застанал обаче зад решенията си", категоричен е словенският специалист.

"Не вярвам, че този мач заслужаваше толкова картони. Не излязохме, за да ритаме противника. Не е моя работа обаче да говоря за съдиите. Всеки играч ни липсва, но не трябва да говорим за това. Тези играчи не са тук и трябва да вярвам в останалите играчи", изтъкна той.

"Искам да печелим и да дам най-доброто от себе си. Искам да влезем в Лига Европа, което няма да е лошо постижение. Съгласен съм обаче, че "Лудогорец" трябва да се цели в Шампионска лига и съм разочарован, че това няма да е възможно. Мога да поема отговорност за тима, но вярвам в състава", завърши Шимунджа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК