Ибрахимович намали заплатата си и ще преподпише с "Милан"

Клубът и треньорът Стефано Пиоли оценяват превъзходството на шведа в съблекалнята

07.07.2022 | 12:14 Редактор: Искра Ангелова
Ибрахимович намали заплатата си и ще преподпише с

Златан Ибрахимович ще подпише едногодишно подновяване на договора си с "Милан" следващата седмица. Според La Gazzetta dello Sport 40-годишният шведски нападател е постигнал споразумение с италианския клуб, чиито последни подробности ще бъдат финализирани в следващите дни.

Присъствието на Ибра в кампанията за представяне на новите фланелки на "Милан" е най-добрата индикация, че волята на двете страни е да продължат служебните си задължения заедно.

Предишният договор на шведа изтече миналия петък, 30 юни, и оттогава Ибра е свободен играч, въпреки че нямаше съмнения относно неговата продължителност, въпреки факта, че той претърпя операция на 25 май на предна кръстна връзка на лявото коляно. Контузия, която ще го извади от терена между седем и осем месеца, тоест до декември или януари, когато ще навърши 41 години.

Желанието на Ибра да намали заплатата си до минимум, докато се възстанови, както и сумата, която ще получи в зависимост от мачовете, които играе и резултатите, които постига, удовлетворява клуба.

Въпреки физическите проблеми, които попречиха на представянето му, Ибра беше ключът за "Милан" към спечелването на първото си "Скудето" от 2011 г. насам. Клубът и треньорът Стефано Пиоли оценяват превъзходството на шведа в съблекалнята и са съгласни с желанието му да продължи дългата си кариера с още един сезон.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК