Левски ликува с трофей след 3:1 срещу "Академия Пандев"

Точни за "сините" на "Герена" бяха Роналдо и на два пъти Бари

25.06.2022 | 20:10 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" победи "Академия Пандев" с 3:1 в приятелския мач и спечели Купа "Георги Соколов". Точни за "сините" на "Герена" бяха Роналдо и на два пъти Бари, а за гостите Сашко Пандев в края.

Началните минути бяха равностойни, като нито един от двата тима не успя да задържи за по-дълго топката. В 6-ата минута "сините" се възползваха от първата си голова възможност. Уелтън се измъкна по левия фланг напредна и с остро подаване успоредно на голлинията намери Роналдо. Бразилският нападател засече и от няколко метра реализира.

Две минути по-късно гостите отправиха първия си точен удар по посока вратата на Николай Михайлов. Кристиян Велиновски напредна и стреля, но право в ръцете на капитана на "Левски".

Четвърт час след началото Боян Димовски центрира опасно отляво. Никола Шарковски беше оставен сам на далечната греда, стреля с глава, но не намери целта.

В средата на първата част Илиян Стефанов направи пробив отдясно, след което намери с остро подаване Уелтън, който стреля в напречната греда. Последва добавка на бразилеца с глава, но право в ръцете на Марио Йовановски.

Десет минути по-късно "сините" удвоиха преднината си. Появилият се на терена на мястото на Ивелин Попов - Билал Бари се разписа. Анте Блажевич центрира меко от десния фланг. Около бялата точка Бари беше оставен непокрит и с глава матира противниковия страж.

В началото на втората част гостите пропуснаха да намалят изоставането си. Мартин Гьоргиевски засече с глава центриране в наказателното поле, но прати топката над вратата на Пламен Андреев.

Силните минути за "Левски" продължиха, като в рамките на секунди Уелтън на два пъти бе близо до трети гол. Бразилското крило първо беше изведен на чиста позиция. Той имаше пространство и реши да завършва сам, но стреля в аут. Самият той след това създаде още една опасност за македонската врата. Този път проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но на сантиметри над напречната греда.

В 65-ата минута Марин Петков опита изстрел от далечна дистанция, но право в ръцете на противниковия страж.

Пет минути по-късно Преслав Бачев получи страхотна възможност да се разпише. Той обаче прати топката покрай целта. Получи се лек рикошет и "сините" имаха правото да бият корнер. При центрирането топката достигна до Билал Бари, който от близко разстояние вкара втория си гол в мача за класическото 3:0.

В 82-рата минута гостите намалиха изоставането си с гола на брата на Горан Пандев - Сашко. Той получи подаване от Зоран Ивановски и преодоля Пламен Андреев.

До края "сините" имаха още няколко шанса за гол, но резултатът остана непроменен, а Купа "Георги Соколов" бе спечелена от тима на Станимир Стоилов.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК