Чеферин: Новата Шампионска лига ще е грандиозна, Бензема трябва да грабне "Златната топка"

Той не е съгласен с критиките на Клоп и Гуардиола за големия брой мачове

25.06.2022 | 19:22 Редактор: Искра Ангелова
Чеферин: Новата Шампионска лига ще е грандиозна, Бензема трябва да грабне

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обеща грандиозни промени в Шампионската лига. Словенецът коментира още редица актуални теми в интервю за “Гадзета дело Спорт”.

"В бъдеще големите клубове ще се срещат по-често, малките ще имат повече шансове да се класират и битката в групата ще е до края. Ще бъде грандиозно. Всеки иска повече мачове в турнирите, но никой не отстъпва. Клубовете искаха 10 мача в груповата фаза на Шампионската лига. Те ще имат осем, това е правилният брой. Местните първенства би трябвало да имат 18 клуба, но президентите не са съгласни. Те трябва да разбират, че местните купи са прекалено много", заяви той, цитиран от gol.bg.

Чеферин не е съгласен с критиките на Клоп и Гуардиола за големия брой мачове: "Лесно е винаги да атакуваш ФИФА и УЕФА, но нещата са прости. Ако играеш по-малко, ще получаваш по-малко пари. Ако някой трябва да се оплаква, не са те, а работниците във фабриките, които получават по 1000 евро на месец”.

Той защити и новия турнир на УЕФА Лига на конференциите, който бе спечелен от Рома в първото си издание: "Някои гений каза, че това е безмислена купа. Видяхте, че "Рома" и "Фейенорд" играха на финала, а това е финал, който може да стане в Лига Европа. Същият гений протестираше, че мачът се игра на малък стадион. Когато говорих с Жозе Моуриньо, той беше трогнат".

"След Суперлигата не съм говорил с Аниели, срещнах се с Перес. УЕФА не е моя собственост. Седяхме близо един до друг на финала на Шампионската лига в Париж. Поздравих го, но това беше. УЕФА не е монопол. Клубовете могат да решат дали да са част или не, дали ще играят в нашите турнири или ще си организират техни. Но ако направят това, не могат да играят в нашите турнири. Не е ли логично? Проектът за Суперлигата е мъртъв, защото никой не иска да е част от него. Виждам само трима човека, които са ядосани на всички останали и съдят всички, но с това е свършено", заяви Чеферин. Той допълни, че е в добри отношения с президента на ПСЖ Насер Ал-Келаифи.

Попитан кой трябва да спечели “Златната топка”, президентът на УЕФА нямаше съмнения: "Карим Бензема".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК