"Ливърпул" или "Реал" (Мадрид) ще вдигне шампионската купа - залозите на букмейкърите

Финалът на Шампионската лига е на ''Стад дьо Франс''

28.05.2022 | 19:33 Редактор: Елеонора Танева

Двубой за историята, както мнозина го наричат - големия финал в Шампионската лига е тази вечер в 22:00 часа.  На ''Стад дьо Франс'' в Париж един срещу друг ще излязат два от колосите на европейския футбол - "Ливърпул" и "Реал" (Мадрид).

Двата тима имаха коренно различен път до финала на турнира. "Реал" (Мадрид) показа невероятен характер и класа, за да преодолее три тежки съперника. На осминафиналите тимът на Карло Анчелоти се изправи срещу ПСЖ, на четвъртфиналите  победи "Челси" с 3:1 в Лондон, но изненадващо се оказа с три гола пасив в ответния мач в Мадрид и имаше нужда от гол на Родриго в 80-та минута, за да вкара мача в продължения, след което отново вездесъщият Бензема вкара решаващия гол. Полуфиналите бяха черешката на тортата за Кралския клуб - загуба с 3:4 срещу "Манчестър Сити" на "Етихад" и пасив от 0:1 в реванша до 90-та минута. Тогава Родриго вкара два гола за две минути, за да се стигне до продължения, в които за пореден път 35-годишният Бензема, спряган за фаворит за Златната топка, отбеляза победния гол.

Пътят на "Ливърпул" до финала бе далеч по-спокоен, като на осминафиналите бе победен италианския шампион "Интер" с общ резултат 2:1, след което "червените" се справиха с "Бенфика" с 6:4 и "Виляреал" с 5:2 в следващите два кръга, за да достигнат трети финал в рамките на пет години.

По този начин треньорите на двата тима записаха впечатляващи постижения.

 

Според букмейкърите "Ливърпул" влиза като фаворит за двубоя, като коефициентът за успех на "червените" в редовното време е 2.00, докато победата за "Реал" в 90 минути се котира на 3.50.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК