Саша Илич ще води ЦСКА през новия сезон, "армейците" гонят дузина играчи

Капитанът Юрген Матей ще се лекува поне още един месец

25.05.2022 | 07:25 Редактор: Тодор Петров
Саша Илич ще води ЦСКА през новия сезон,

В началото на тази седмица ЦСКА обяви раздяла с Ахмед Ахмедов, Греъм Кери и Жуниор Нзила, но чистката на "Армията" няма да спре дотук. Очакванията са в следващите седмици още поне половин дузина футболисти да се разделят с клуба.

Един от тях официално ще бъде Брадли Мазику, който отказа да преподпише с ЦСКА и си тръгва като свободен агент. Брадли вече не е в България. Сигурна е раздялата и с Карло Мухар, който играеше при "червените" като преотстъпен, пише "Тема Спорт".

Много е вероятно изхода на "Армията" да видят крилата Йоан Баи и Яник-Яник-Сони Вилдсхут, които така и не могат да се отпушат за "армейците". Федерико Варела, който е преследван често от контузии също е близо до раздяла с "червените".

Междувременно се очаква съвсем скоро тимът да има нов треньор. Легендата на Партизан (Белград) Саша Илич е считан за фаворит за поста. 

Междувременно стана ясно, че капитанът на ЦСКА Юрген Матей ще се лекува поне още един месец. Той бе с частично разкъсване на плантарното сухожилие, частично разкъсване на ахилесовото сухожилие и увреждане на медиалната глава на мускула на прасеца. 

Със сигурност аут за старта на следващата кампания е Бисмарк Чарлс. Преди седмица ганаецът претърпя операция във Валенсия, като предварителните прогнози сочат, че той ще започне нормален тренировъчен процес в средата на август.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК