Мбапе: Беше трудно решение, искам да изведа Франция до нови върхове

"Пари Сен Жермен" няма нужда да убеждава, трябва да е чест за всеки да играе тук", заяви той

23.05.2022 | 20:02 Редактор: Искра Ангелова
Мбапе: Беше трудно решение, искам да изведа Франция до нови върхове

Килиан Мбапе, който продължи договора си с "Пари Сен Жермен" до 2025 година, което го превърна в най-скъпия футболист в света, даде специална пресконференция на стадион "Парк до Пренс". Нападателят се появи в компанията на семейството си, като плътно до него бяха баща му Вилфред и брат му.

"Беше много трудно решение. Исках да имам време, за да мога да направя най-добрия възможен избор. Нямам проблем с напрежението, защото го изпитвам, откакто навърших 14 години", бяха първите думи на световния шампион от 2018 година.

На въпрос какво ще бъде влиянието му в отбора, Мбапе отговори: "Аз оставам футболист, няма да отида отвъд тази роля". Въпросът бе свързан с информациите, че новият договор с ПСЖ му дава извънредни правомощия и той ще е най-важният човек в отбора.

"Преди година исках да напусна, но сезоните са различни. Франция е страната, в която искам да живея, това е моята родина. Клубът иска да промени много неща в спортен план. Историята ми тук не е свършила", закани се звездата.

"Решението си взех миналата седмица, исках да е изненада. Но исках и да се обадя лично на президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес като уважителен човек, какъвто искам да бъда", каза още французинът, цитиран от БТА.

"Пари Сен Жермен" няма нужда да убеждава, трябва да е чест за всеки да играе тук. Що се отнася до Меси и Неймар, те не са ми повлияли, винаги са казвали, че решението си е лично мое", добави Мбапе.

"Феновете на "Реал" (Мадрид) ме приемат като един от тях. Надявам се да приемат и да разберат, че искам да остана в моята страна. Искам да изведа Франция до нови върхове", призна нападателят.

"Преди тази история през месец март никой не се бе сещал за имиджа ми и марката. Няма смисъл да правим проблеми от нищо. Става дума за това, че имам право на собствени идеи. Имам кариера и искам да я развивам по моя начин", отговори той за правото сам да се грижи за имиджа си и да използва името си.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи отговори на критиките на президента на испанската Ли Лаги Хавиер Тебас, който не прие решението на Мбапе да не се премести в Мадрид.

"Мисля, че той се страхува, че Лига 1 ще стане по-добра от испанската Ли Лига. Тя вече не е това, което беше преди три години. Уважаваме хората, но ние просто успяхме да запазим най-добрия футболист в света", смята той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК