"Ботев" (Пд) си осигури бронзовите медали след 2:1 срещу "Славия"

"Канарчетата" се класират в челната тройка за първи път след 1995 година

22.05.2022 | 23:00 Редактор: Здравко Черкезов

"Ботев" (Пловдив) победи с 2:1 у дома "Славия" в двубой от 31-ия кръг в Първа лига и си осигури третото място в първенството. Мачът започна добре за гостите и в 13-ата минута Кристиян Добрев се разписа във вратата на домакините, но попадението беше отменено заради засада след консултация с видео асистент рефера.

В 38-ата минута испанецът Йон Бакеро шутира към вратата на пловдивчани, но Християн Славков парира удара му.

Развръзката дойде през второто полувреме. В 53-тата минута Джак Лейн даде аванс за "канарчетата". Той надбяга Емил Виячки и изпрати топката в близкия на вратаря Светослав Вуцов ъгъл.

В 56-ата минута на двубоя халфът Ерол Дост шутира в ръцете на Славков.

След точно един час игра Димитър Стоянов подари кълбото на Тодор Неделев, а капитанът на домакините стреля покрай вратата. Три минути след това нова грешка на "белите" даде топката на национала Неделев близо до центъра и той опита да прехвърли излезлия неразчетено напред Вуцов, но стреля неточно, след като стражът на столичани беше елиминиран.

В 66-ата минута Николай Минков удвои преднината за "Ботев". След изпълнение на тъч Тодор Неделев стреля от воле, изстрелът му беше блокиран, но топката достигна до Минков, който лесно преодоля Вуцов за 2:0.

Четвърт час преди края на редовното време Джеймс Ето'о изчисти изстрел на Валентин Петров от гол линията.

В 85-ата минута юношата младият Петров се разписа след шут от дистанция за дебютния си гол в елита.

"Ботев" завърши на трето място в крайното класиране с актив от 53 точки и изпреварва носителя на националната купа "Левски", който загуби с 0:1 у дома от шампиона "Лудогорец", предаде БНР. Пловдивчани ще играят бараж у дома срещу "Берое" за класиране в Лигата на конференциите.

"Канарчетата" се класират в челната тройка за първи път след 1995 година.

"Славия" завършва кампанията на шесто място и с шест поредни двубоя без победа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК