ЦСКА и "Черно море" се занулиха във Варна като за последно

По този начин "червените" завършват сезон 2021/2022 година на второ място

22.05.2022 | 22:43 Редактор: Здравко Черкезов

ЦСКА и "Черно море" (Варна) завършиха наравно 0:0 в последен мач от сезон 2021/2022 г на Първа лига, който се игра на стадион "Тича" във Варна. 

През първото полувреме играта бе равностойна. В 17-ата минута Тибо Вион пробва удар от двайсетина метра, но топката мина над вратата на Иван Дюлгеров.

След половин час игра главният арбитър Ивайло Стоянов отсъди 11-метров наказателн удар в полза на домакините за нарушение на Томас Лам спрямо Беншаа.

Ситуацията обаче бе разгледана от ВАР и стана ясно, че фланговият футболист на "моряците" е играл симулативно, за което напълно заслужено получи жълт картон, а дузпата бе отменена. 

При ответната атака Греъм Кери центрира добре от ъглов удар вляво от вратата на Дюлгеров. Калоян Кръстев се извиси в пеналта и стреля с глава, но прати топката встрани. До края на първата част нямаше други интересни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Второто полувреме също започна равностойно като през по-голямата част от времето играта се водеше в централната зона на терена и липсваха опасни положения за гол пред двете врати. 

Петнадесет минути преди края на редовното време се наложи Иван Турицов да бъде заменен. Причината бе травма, която десният краен бранител на „червените“ получи след битка за топката с Велислав Василев.

Последваха две страхотни спасявания на стражът на ЦСКА Димитър Евтимов, който първо спаси силен изстрел с глава на Велислав Василев, а секунди по-късно и изстрел на Матиас Курьор, който се озова сам срещу него след дълго извеждащо подаване от Живко Атанасов.

В  5-ата минута на добавеното време на двубоя капитанът Мено Кох получи втори жълт и съответно червен картон и напусна терена. До края на срещата резултатът остана непроменен след ново спасяване на Димитър Евтимов, който изби в коренер  опасен изстрел с глава на противников играч и в крайна сметка двата отбора си поделиха по една точка след нулево равенство.

По този начин ЦСКА завърши сезон 2021/2022 година на второ място в крайното класиране с актив от 58 точки и лятото ще играе в турнира Лига на конференциите, където започва участието си от втория предварителен кръг като поставен в жребия.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК