"Левски" падна на изпроводяк от "Лудогорец" в мач без значение

Единственото попадение в срещата бе дело на Сисиньо в 28-ата минута

22.05.2022 | 22:30 Редактор: Здравко Черкезов

"Левски" допусна загуба с 0:1 от "Лудогорец" в мач от последния 31-ви кръг на Първа Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Сисиньо в 28-ата минута.

"Сините" стартираха по-добре мача и във 2-рата минута имаха много добра възможност да застрашат вратата на Симон Слуга. Кирил Десподов фаулира Филип Кръстев в близост до наказателното поле. Изпълнението на прекия свободен удар обаче не донесе опасност за вратата на гостите.

Четири минути по-късно Марин Петков свали с глава центриране на Кръстев. Хосе Кордоба стреля, но Игор Пластун се беше позиционирал добре и успя да изчисти.

При последвалата контраатака Кирил Десподов проби и изведе Пиерос Сотириу. Нападателят опита да върне към капитана на "орлите", но той беше изпреварен от Келиан ван дер Каап.  

В 22-рата минута Шакил Пинас се пребори с Филип Кръстев и му отне топката. Дефанзивният халф опита мощен удар от средна дистанция, но прати топката над напречната греда.

В 28-ата минута разградчани поведоха, възползвайки се от статично положение. Кирил Десподов центрира, Пиерос Сотириу скочи високо и засече с глава. На пътя на топката обаче застана защитник на "Левски". Последва добавка на Сисиньо, който прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Пламен Андреев.

Отговорът на домакините дойде в 34-тата минута. Илия Стефанов си освободи пространство за изстрел и стреля от границата на наказателното поле. Със сетни усилия, с върха на пръстите Симон Слуга успя да отклони топката в ъглов удар.

Час игра след началото Хосе Кордоба шутира мощно, но топката беше блокирана. В 67-ата минута Рик Джонатан проби отляво и навлезе в наказателното поле. Той стреля в близкия ъгъл, но след рикошет в крака на Ван дер Каап топката излезе в ъглов удар.

Пет минути по-късно при атака отдясно Десподов беше намерен в наказателното поле. Първоначално той се подхлъзна, след което възстанови равновесие и стреля от чиста позиция. С добра намеса се отчете Ноан Сонко Сундберг, който направи шпагат.

Четвърт час преди края Патрик-Габриел Галчев стреля, но топката беше блокирана. Андриан Краев пробва по земя, но отново защитник застана на пътя на топката. Акцията приключи с опасен удар на Хосе Кордоба, който прелетя далеч от целта.

До края "сините" имаха няколко шанса за гол, но до изравнително попадение така и не се стигна.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК