Ла Лига подава жалба срещу ПСЖ заради новия договор на Мбапе

"Това е моят дом, моят град", заяви звездата на парижани

22.05.2022 | 10:00 Редактор: Ваня Кузманова
Ла Лига подава жалба срещу ПСЖ заради новия договор на Мбапе

23-годишният френския национал Килиан Мбапе е подписал нов договор с ПСЖ до 2025 година. Новината обяви лично футболистът. Предишният контракт на нападателя с ПСЖ беше до 30 юни 2022 година.

"Това е моят дом, моят град, както винаги съм казвал. Ще продължа да играя в ПСЖ, за да печелим още титли заедно", каза Мбапе.

Очакваше се се той да напусне френския шампион и да облече екипа на "Реал" (Мадрид). Вчера 23-годишният футболист е провел финален разговор с президента на испанския гранд Флорентино Перес и го е информирал, че няма да премине на "Сантяго Бернабеу".

Удължаването на договора на френския футболен клуб ПСЖ с нападателя Килиан Мбапе подкопава икономическата устойчивост на европейския футбол и също така застрашава глобалната спортна цялост, се посочва в официалното изявление на ръководството на първенството на Испания, което на страницата си в Twitter публикува журналистът на телевизионния канал "Скай Спорт Италия" Фабрицио Романо.

"Удължаването на договора на нападателя Килиан Мбапе с френския футболен клуб ПСЖ подкопава икономическата устойчивост на европейския футбол и също така застрашава глобалната спортна цялост. Възмутително е, че клуб като ПСЖ, който загуби 700 млн. евро през миналия сезон, може да продължава договорите на играчи за такива рекордни суми. В тази връзка ръководството на първенството на Испания ще подаде жалба срещу ПСЖ до УЕФА, както и до административните и данъчните власти на Франция и компетентните органи на Европейския съюз, за ​​защита на икономическата система на европейския футбол", се казва в изявлението.

Повече по темата четете в gol.bg 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК