Михайлов: Днешният Конгрес ме легитимира като президент на БФС, протестите са платени

"Бюджетът е стабилен, дори без подкрепата на държавата", заяви той

20.05.2022 | 14:11 Редактор: Искра Ангелова

Бюджетът е стабилен, дори без подкрепата на държавата. Това заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов на пресконференцията си след днешния 10-и Конгрес на родната централа. На него бе гласуван бюджетът за следващите четири години, а девет от 73 изключени клуба бяха върнати в системата на футболния съюз.

Михайлов бе категоричен, че бюджетът е стабилен и разкри, че е между 19 млн. и 19,2 млн. лв. на година в периода 2022-2026.

"Бюджетът е стабилен - финансово стабилен, дори без подкрепата на държавата. Бюджетът е приет за четири години и е между 19 млн. и 19, 2 млн. лв.. Всички гарнитури са обезпечени. Всичко, което трябва да прави една федерация, го правим, и то при условия на криза, пандемия и война. Днес имаше 435 делегата – никой не протестира. Протестите на феновете са платени и всички знаете от кого. Не футболният съюз е виновен за състоянието на въпросните клубове, а управлението на техните клубове. Това разединение идва от една група младежи, които са решили, че на всяка цена трябва да поемат властта", добави той и по отношение на палатковия лагер, организиран от привърженици на ЦСКА пред сградата на БФС в "Бояна", цитиран от БГНЕС.

На въпрос дали очаква да се стигне до обединение и следващият Конгрес да бъде след 4 години, той отвърна: "Ние сме избрани за четири години от същите тези хора преди шест месеца. Това, че дойдоха толкова много хора на редовен Конгрес, естествено смятам, че нещата трябва да се успокоят и да изкараме един мандат, за да работим в името на футбола, а не да сме непрекъснато в отбранителна позиция. Аз покрай тези вписвания и отписвания си станах полуюрист. Днешният Конгрес ме легитимира като президент, това ми дава абсолютна увереност за бъдещата ни работа."

"ВАР-ът не отпада за 2026 година, просто трябва да бъде преподписан договорът – разходите, това е от поведението на феновете. Нарушенията са повече. Вие знаете по-добре от мен от кого са платени протестите. На последния Конгрес беше абсолютно прозрачен, представителите на ФИФА и УЕФА броиха гласовете. Това са два клуба, които са им написани жалбите, ще изчакаме решението на съда, но аз съм вписан от 2005 година. Друг президент не е вписван. Няма никакъв проблем с управлението на футболния съюз и този Конгрес го доказва", коментира още Михайлов.

"Най-бавно мина точно това гласуване за въпросните клубове - всичко е разгледано. В бъдеще тези клубове могат отново да кандидатстват за членство във футболния съюз, когато си оправят нещата по законен ред. Тези изключени клубове нарушиха закона - те могат да направят и нови клубове, имат своите шансове в бъдеще. Ще ви раздадем програми, защото програмата е направена професионално с експерти от УЕФА. Казах на делегатите шестте опорни точки. Аз винаги съм знаел, че работя правилно, никога не съм бил нервен – но когато видиш по този начин, след толкова критика и помия по мен в последната година, трябва да реагираш. Хората идват тук и са обединени, а аз съм щастлив и спокоен човек", завърши Борислав Михайлов.

Снимка: Lap.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК