Арестуваха привърженици на "Айнтрахт" за нападение над фенове на "Рейнджърс"

Двата отбора днес играят финал в Лига Европа

18.05.2022 | 17:40 Редактор: Здравко Черкезов

Петима запалянковци на "Айнтрахт" (Франкфурт) са били арестувани в Севиля във вторник вечер след нападение над фенове на "Рейнджърс" преди финала между двата отбора в турнира Лига Европа.

Няколко полицейски микробуса са били извикани около полунощ, за да неутрализират грозни сцени в центъра на испанския град, където били хвърлени стъкла, сигнални ракети и маси. Нямало сериозно пострадали, потвърдиха от полицията след изявление, въпреки че един от привържениците на "Рейнджърс" получил травма на главата.

"Събитията се случили около полунощ миналата вечер, когато имало огромен бой пред катедралата на Севиля. Членовете на полицейските екипи за интервенция, които се намирали на Плаца де Сан Франциско трябвало да се намесят бързо, за да предотвратят инцидент, предизвикан от 200 привърженици на "Айнтрахт", които атакували фенове на "Рейнджърс", се казва в съобщението на униформените.

След като видели пристигането на полицаи, феновете на Франкфурт "се насочили към Пасео Колон, биейки запалянковци на "Рейнджърс", като се сблъскали с полицейски служители, които се опитвали да предотвратят евентуален ответен удар на шотландските привърженици".

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК