Киелини и Дибала се сбогуваха с "Ювентус" при 2:2 с "Лацио"

Гостите от Рим стигнаха до точката в последната секунда на продължението

17.05.2022 | 07:26 Редактор: Тодор Петров

"Ювентус" и "Лацио" направиха драматично 2:2 в среща от 37-ия кръг на италиaнската Серия "А". Последното домакинство на "бианконерите" през сезона се превърна в прощален мач за легендарния Джорджо Киелини. Той започна като титуляр, но напусна в 17-ата минута, за да обере вълната от аплодисменти на "Алианц Стейдиъм". 

37-годишният защитник напуска гранда от Торино след 17 години в тима. Аржентинецът Пауло Дибала също си взе сбогом с тифозите, след като си тръгва от отбора след 7 години престой.

За "Старата госпожа" се разписаха Душан Влахович и Алваро Мората, които реализираха през първото полувреме. Малко след почивката гостите се върнаха в мача след автогол на Алекс Сандро, а буквално в последната секунда на добавеното време Сергей Милинкович-Савич донесе точката за тях. 

Прибавената точка не промени класирането на "Ювентус", който отдавна се бетонира на 4-ото място, осигуряващо участие в Шампионската лига. "Бианконерите" вече събраха актив от 70 точки. "Лацио" остава на петата позиция с 63 пункта, но си гарантира участие в Лига Европа.

Гледайте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК