Звездата на ЦСКА гледа отблизо как Еквадор измъкна 1:1 от Бразилия

Жорди Кайседо остана на резервната скамейка

28.01.2022 | 08:06 Редактор: Тодор Петров

Еквадор стигна до равенство 1:1 при домакинството на лидера Бразилия в мач от 15-ия кръг на световните квалификации в зона Южна Америка. Главният съдия изгони два пъти вратаря на гостите Алисон, но след намеси на ВАР и двата червени картона бяха отменени. Отделно реферът отмени две дузпи.

Нападателят на ЦСКА София Жорди Кайседо бе в групата на Еквадор, но остана на резервната скамейка.

Още в 6-ата минута Каземиро направи 1:0, след като добави спасена от вратаря на домакините топка след удар на Матеус Куня. Еквадорците успяха да изравнят в 75-ата минута, когато защитникът Феликс Торес беше изпуснат при центриране от ъглов удар и с глава реализира за 1:1.

В останалите мачове Уругвай надигра с 1:0 като гост Парагвай с гол на Луис Суарес, а Аржентина без Лионел Меси победи с 2:1 като гост Чили. Головете вкараха Анхел Ди Мария (10) и Лаутаро Мартинес (34), а за домакините точен бе Бен Бреретон (21).

Бразилия продължава да води в класирането с 36 точки, пред Аржентина с 32, Еквадор с 24 и мач повече и Уругвай с 19 също от 15 мача. Първите четири отбора се класират за Световното първенство, а петият (в момента Колумбия със 17 т.) ще играе бараж.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК