Удар за "Байерн" (Мюнхен): Ваксинираният Дейвис е с миокардит след Ковид-19

Той ще е аут за 3 месеца

27.01.2022 | 14:49 Редактор: Искра Ангелова
Удар за

Тежък удар за "Байерн" (Мюнхен) - голямата звезда на тима Алфонсо Дейвис е аут за 3 месеца. Такава е диагнозата на спортния лекар и кардиолог Флориан Щраубе, прегледал обстойно национала на Канада. Защитникът е с миокардит, а според знатния медик, причината е заболяване от Ковид-19. Любопитното е, че както Дейвис, така и всички негови съотборници се ваксинираха отдавна, за да се предпазят от по-сериозно заболяване.

"Ако миокардитът е временно свързан с остра коронна инфекция, професионалните дружества и спортните асоциации препоръчват почивка от поне три месеца.Но ако има лек напредък, той може да започне леки тренировки след месец-два. Много е важно постепенно да навлизаш във форма след такава почивка", коментира Щраубе.

На свой ред в "Байрен" нямат намерение да рискуват с по-ранна поява на Дейвис на терена. Очаква се левият краен бранител да поднови постепенно тренировъчен процес.

"В някои случаи миокардитът може да се прояви и като следствие от ваксината, но "много по-често, проблемът се развива след инфекцията с коронавирус", поясни още Щраубе, цитиран от "Труд".

В същото време баварците са много близо до привличането на Матиас Гинтер. 28-годишният централен защитник бе желан и от "Интер", но решението на германския национал е да поеме към Мюнхен. Това трябва да се случи през лятото, когато договорът му с "Борусия" (Мьонхенгладбах) изтече. Договорът му с "Байерн" ще е до лятото на 2026 година и заплата от 10 млн. евро на сезона, разкри "Билд".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК