Джошуа изригна: Какви 15 млн. паунда? Не съм подписал такъв договор

Той скочи срещу фалшивите новини

24.01.2022 | 23:30 Редактор: Искра Ангелова
Джошуа изригна: Какви 15 млн. паунда? Не съм подписал такъв договор

Антъни Джошуа изригна с видео, в което категорично отхвърля появилите се слухове, че е подписал контракт, за да се отдръпне от реванш с Олександър Усик. През деня британските медии, начело с "Телеграф" обърнаха боксовия свят. Оттам публикуваха, че Ей Джей се е съгласил на оферта от 15 милиона паунда, за да позволи на новия шампион на WBA WBO IBF IBO да боксира с Тайсън Фюри за обединение на поясите с този на WBC.

Информацията обаче бе крайно изопачена. Тя идва в резултат на изказване на мениджъра на Джошуа – Еди Хърн, който посочи сума от 20 милиона паунда, 15 за бившия шампион и 5 за Дилиън Уайт, срещу която евентуално двамата ще разрешат провеждането на такъв обединителен мач. "Крадеца на трупове" е претендент №1 на WBC и също влиза в уравнението.

Въпросното твърдение на Хърн бе преобърнато като свършен факт и под формата на своеобразно желание от самия Джошуа. Той обаче отрече напълно това и предупреди феновете си да не вярват на фалшиви новини.

"Знаете ли, виждам мои цитати от интервюта, които изглежда съм дал. Но се чудя откъде идват, защото не съм давал никакви интервюта. Чувам, че някакви хора казват, че AJ ще приеме 15 милиона паунда, за да се отдръпне. Нито съм подписвал такъв договор, нито съм виждал такъв договор", категоричен е Джошуа.

Четете цялата статия в boec.bg.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК