"Челси" тресна "Тотнъм" с 2:0

"Сините" обаче остават на 10 точки зад лидера "Манчестър Сити"

23.01.2022 | 20:33 Редактор: Здравко Черкезов

Отборът на "Челси" записа трети пореден успех над "Тотнъм" от началото на година, след като победи "шпорите" с 2:0 у дома в лондонското дерби от 23-ия кръг на Висшата лига. От началото на януари "сините" победиха два пъти градския си съперник за "Карабао къп", а тази вечер записаха успех и за първенство.

На "Стамфорд Бридж" домакините бяха по-активният отбор през първото полувреме, но така и не успяха да преодолеят защитата на съперника, а гол на Хари Кейн за "Тотнъм" в 40-та минута бе отменен заради нарушение на нападателя срещу Антонио Рюдигер. Само две минути след почивката Хаким Зиеш откри резултата с изключително точен изстрел от далечно разстояние с левия крак, който не остави шансове на капитана на "Тотнъм" Юго Лорис, предаде БГНЕС.

В 55-aта минута играчите на Томас Тухел удвоиха преднината си чрез ветерана в защита Тиаго Силва, който се разписа с глава след центриране от фал на Мейсън Маунт. До края на двубоя играчите на Антонио Конте не намериха сили да отговорят на предизвикателството и в крайна сметка записаха първа загуба в Лигата след идването на италианеца начело на тима.

След тази победа "Челси" вече има 47 точки на третото място, десет по-малко от лидера "Манчестър Сити", който е изиграл мач по-малко. "Тотнъм" заема седма позиция в класирането с актив от 36 точки, две по-малко от четвъртия "Манчестър Юнайтед", който е изиграл два мача повече. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК